Om Mig

dsc09695-isa-ur-dimman-.jpg 

Jag heter alltså Isa och i dagsläget arbetar jag deltid som Reikiterapeut och healer. Jag har varit verksam som Reikiterapeut i snart tio år. Det är ett jobb som är enormt givande och jag är tacksam över att få verka i "ljusets tjänst". Övrig tid arbetar jag inom familjeföretaget där vi bl. a. svetsar stringhyllor.

Jag blev färdig Reiki Master 2009, 2012 var jag även färdig med min utbildning på Malmö högskola och kan numera även kalla mig kurator och samtalsterapeut.

*

Jag föddes 1976 på Södersjukhuset i Stockholm, sedan bodde jag på barnhem i några månader innan jag till slut hamnade hos min familj i Småland. Jag hade en ganska vanlig uppväxt, även om det var i vad som då kallades fosterhem. För mig har min familj alltid varit min "riktiga" familj, blodsband eller inte. Under hela min uppväxt hade jag kontakt med min biologiska mamma och mormor, det har betytt mycket för mig att få ha den kontakten. Att se likheter och känna den speciella tillhörighet som man som barn upplever då man ser sin mammas/pappas ansiktsdrag etc. hos sig själv. Saker som de flesta inte tänker på men som för mig blev väldigt viktigt.

*

Som 24-åring (23½ för att vara exakt) fick jag diagnosen bipolär sjukdom typ 1. Det är en psykisk sjukdom som bl a. innebär att man pendlar mellan ett extremt upprymt tillstånd - mani och depression. Förut kallades sjukdomen för manodepressiv sjukdom. I mitt fall bröt sjukdomen ut tidigt, redan i nioårsåldern hade jag djupa depressioner. Det krävs ofta (inte alltid) extrem stress eller ett trauma för att sjukdomen ska bryta ut.

*

När jag var liten blev jag utsatt för sexuella övergrepp. Förövaren var ett äldre barn som förmodligen inte hade alla fåren i fållan... Detta kan ha varit en orsak till att sjukdomen bröt ut så tidigt för mig. (I vanliga fall debuterar bipolär sjukdom i tjugo-trettioårsåldern.) Som vuxen har jag sedan hamnat i relationer och situationer som varit skadliga för mig på olika sätt.

*

I tjugoårsåldern utsattes jag för våld och allvarliga hot från en man som jag blivit vän med under ett maniskt skov., det tillsammans med de övergrepp jag utsattes för som barn resulterade i att jag började gå i terapi. För mig blev det en vändpunkt i mitt liv och kanske var det en förutsättning för att jag sedan skulle kunna finna vägen till ett helt liv med massor av positiva möjligheter. Genom terapin blev jag medveten om, och fick hjälp med de problem som övergreppen medfört: Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), social fobi och återkommande mardömmar är exempel på psykiska problem som följt efter övergreppen.

*

Idag lever jag ett helt annat liv än vad jag gjorde innan jag fick hjälp i terapin. De symptom jag haft från PTSD är så gott som borta, min bipolära sjukdom är under kontroll även om den fortfarande finns kvar och ställer till det ibland. Det är en enorm befrielse att ha blivit av med de djupa, långvariga och smärtsamma depressioner som plågade mig innan jag fick min diagnos.

*

Sommaren 2009 bestämde jag mig för att skriva en bok. Det var något som jag velat göra länge men jag hade inte riktigt orkat eller klarat av att samla mig inför uppgiften. Jag har alltid älskat att skriva och att ge ut en bok hade länge varit en dröm men kanske inte den sortens bok som jag kände mig manad att skriva - en självbiografisk berättelse. Jag hade egentligen mycket hellre skrivit om någon annan, eller kanske en spännande roman...

*

Men min historia satt som en propp i hålet, det var som att jag inte kunde komma vidare innan jag fått ur mig allt så jag började skriva och en bok tog form. Jag skrev i ett år; ett år med svåra sjukdomsskov. Jag blev sjuk igen för första gången på länge: Depression, blandskov och manisk psykos, allt om vartannat men jag slutade aldrig skriva. Sommaren 2010 kom så äntligen Flickan och Psykopaten ut. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, kanske var det inte meningen att den skulle bli helt färdig, jag är ju inte färdig med mitt liv än...

Boken är slut hos förlaget men kan lånas på biblioteket. En ny utökad version kommer förhoppningsvis att läggas ut som PDF-fil här på hemsidan innan Jul.

*

Jag drver en reikipraktik och hemsidan finner du här.

d5cd5e071dcf5d06.jpg

Välkommen

Välkommen till www.flickanochpsykopaten.n.nu.

Flickan och psykopaten är slutsåld men finns på flera bibliotek i landet. 

Boken "Om himlen rasar" finns nu att köpa på de flesta nätbokhandlar. Det är en text- och diktsamling som kom till under läkeprocessen efter de övergrepp jag skrivit om i Flickan och psykopaten. Textsamlingen är inte svart och dyster. Min avsikt med den har varit att dela med mig av de insikter och den livsglädje jag fann under tiden som följde efter övergreppen.

 

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)